VANAVOND: Grote oefening hulpdiensten op de Vinkeveense Plassen

VANAVOND: Grote oefening hulpdiensten op de Vinkeveense Plassen

Vinkeveen – Dinsdag 18 juni a.s. worden de Vinkeveense Plassen het toneel van incidenten. Verschillende hulpdiensten waaronder VRU brandweer, politie, gemeente De Ronde Venen, Waternet, het recreatieschap en naar verwachting de dienst luchtvaart van de KLPD nemen deel. Om de hulpdiensten geoefend te houden voor mogelijke inzetten op de Vinkeveense Plassen vindt deze grote oefening met diverse incidenten plaats.
Waarom deze oefening?De VRU brandweerposten oefenen wekelijks om voorbereid te zijn op mogelijke incidenten. Grootschalige oefeningen worden slechts een paar keer per jaar gehouden. Het doel is om de samenwerking tussen de verschillende hulpverleningspartners en de brandweerploegen verder te oefenen. …